Logotyp
Visa sökformulär

Mötesplatser

I Västerås finns det många olika slags kulturevenemang och kulturorganisationer. Staden har flera träffpunkter för dig som är intresserad av kultur, till exempel olika kultur- och aktivitetshus samt bygdegårdar och lägergårdar.

Om verksamheten

Kultur- och aktivitetshus

De olika kultur- och aktivitetshusen som finns i Västerås erbjuder olika arrangemang och verksamheter. Många aktivitetshus engagerar både äldre och yngre, och vi välkomnar möten över generationsgränserna. Vi vill också verka för en aktiv fritid med gemenskap och delaktighet. I konserthuset finns flera verksamheter samt ett gediget utbud av konserter, föreställningar och evenemang.
Läs mer på sidan om Kultur- och aktivitetshus

Lägergårdar

Lägergårdarna används framför allt som lägerskolor och för koloverksamhet, men de går även att hyra av privatpersoner. Bygdegårdarna passar utmärkt för större fester eller sammankomster, till exempel bröllop.
Läs mer om lägergårdar här

Mötesplatser för äldre

Staden har också mötesplatser för äldre, där man kan ägna sig åt en hobby eller delta i någon av de aktiviteter som anordnas.
Här kan du läsa mer om mötesplatser för äldre

Kontakt

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Kontaktcenter för äldre och personer med funktionsnedsättning

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör hemtjänst, färdtjänst, bostadsanpassning och boenden och övrig hjälp till äldre och personer med funktionsnedsättning.

Öppettider: 7.30-17.00.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Du når din biståndshandläggare via Kontaktcenter.

Telefonnummer: 021-39 27 25

Det här händer i Västerås

 • Estetiska programmet sätter upp Peter Pan

  Nu är det dags för vårens stora föreställning av eleverna på Estetiska programmet på Carlforsska, som i år sätter upp Peter Pan. Föreställningen kommer att spelas under vecka 8 med premiär lördagen de...

Nytt i Västerås

 • Anmäl dig till Skräpplockardagarna

  Var med och håll Västerås rent i vår! Anmäl dig senast den 2 april på Håll Sverige Rents webbplats för att vara säker på att få materialet i tid. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial.

 • Estetiska programmet ger Peter Pan

  Nu är det dags för vårens stora föreställning av eleverna på Estetiska programmet på Carlforsska, som i år sätter upp Peter Pan. Föreställningen är en tolkning av den klassiska sagan om Peter Pan och är fylld med dans, musik, teater och scenografi och där vi får följa med på hans äventyr i Landet In...

 • Skolbussinfo direkt i telefonen

  Nu kan du som åker skolbuss, eller har barn som gör det, få information om förseningar direkt i din smarta telefon.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?