Logotyp
Visa sökformulär

Mötesplatser

I Västerås finns det många olika slags kulturevenemang och kulturorganisationer. Staden har flera träffpunkter för dig som är intresserad av kultur, till exempel olika kultur- och aktivitetshus samt bygdegårdar och lägergårdar.

Om verksamheten

Kultur- och aktivitetshus

De olika kultur- och aktivitetshusen som finns i Västerås erbjuder olika arrangemang och verksamheter. Många aktivitetshus engagerar både äldre och yngre, och vi välkomnar möten över generationsgränserna. Vi vill också verka för en aktiv fritid med gemenskap och delaktighet. I konserthuset finns flera verksamheter samt ett gediget utbud av konserter, föreställningar och evenemang.
Läs mer på sidan om Kultur- och aktivitetshus

Lägergårdar

Lägergårdarna används framför allt som lägerskolor och för koloverksamhet, men de går även att hyra av privatpersoner. Bygdegårdarna passar utmärkt för större fester eller sammankomster, till exempel bröllop.
Läs mer om lägergårdar här

Mötesplatser för äldre

Staden har också mötesplatser för äldre, där man kan ägna sig åt en hobby eller delta i någon av de aktiviteter som anordnas.
Här kan du läsa mer om mötesplatser för äldre

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Sommartider: 7.30-16.00 (Från måndagen den 26 juni till fredagen den 18 augusti)
Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Kontaktcenter för äldre och personer med funktionsnedsättning

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör hemtjänst, färdtjänst, bostadsanpassning och boenden och övrig hjälp till äldre och personer med funktionsnedsättning.

Sommartider: 7.30-16.00 (Från måndagen den 26 juni till fredagen den 18 augusti)
Öppettider: 7.30-17.00.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Du når din handläggare via Kontaktcenter.

Telefonnummer: 021-39 27 25

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Eldningsförbudet hävt

    Från och med måndagen den 7 augusti är det åter tillåtet att elda och grilla utanför detaljplanerat område förutsatt att man inte stör sina grannar. Detta gäller för hela kommunen.

  • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

    Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

  • Nytt hundbad i Västerås

    I sommar finns ett nytt hundbad i Västerås tillgängligt för hundägare och deras hundar. Den nya platsen där kopplade hundar tillåts bada ligger på södra Björnön där du nu kan sola och bada tillsammans med din hund.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?