Logotyp
Visa sökformulär

Kultur- och aktivitetshus

I Västerås finns det många olika kulturevenemang och kulturorganisationer. Staden har flera träffpunkter för dig som är intresserad av kultur.

Här finns aktivitetshusen

Culturen, Sintervägen 6

Culturen är ett 4200 m2 stort kulturhus i Kopparlunden, en mötesplats där nyskapande kulturverksamhet står i centrum. Här passerar hundratusentals människor varje år när de besöker kulturarrangemang eller några av husets tolv verksamheter. Här finns också Västerås Kulturcentrum som är en del av Västerås kultur-, idrotts- och fritidsförvaltning.

Knytpunkten,Tornsvalegatan 61

Knytpunkten är ett samarbete mellan Västerås Kulturcentrum (VKC), Kreativt återanvändningscenter, ABF och IK Franke. Här får du som är barn eller ungdom en meningsfull fritid och ökade möjligheter att vara delaktig i kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet. Vi jobbar också med att skapa en mötesplats över generationsgränserna.

Vi vill höja den upplevda livskvaliteten hos invånarna i de västra stadsdelarna. Det gör vi genom att verka för en aktiv fritid med gemenskap och delaktighet. Knytpunktens verksamheter ska inspirera och bidra till att du får kännedom om vilka aktiviteter som finns tillgängliga i Västerås.

Västerås konserthus, Kopparbergsvägen 1

Konserthuset ligger vackert beläget i Vasaparken i centrala Västerås. Verksamheterna i huset är flera och har ett gediget utbud av konserter, föreställningar och evenemang.

Västerås Konserthus, Västerås Sinfonietta och Länsmusiken ingår i Västmanlandsmusiken. Biljetter till evenemang köper du hos Västerås Turistbyrå som ligger i direkt anslutning till konserthuset eller hos Teater Västmanland, BiljettDirekt eller Ticnet.

Västmanlands Teater, Slottsgatan 11

Västmanlands teater ligger centralt beläget vid Svartån i Västerås. Här skapas och ges föreställningar för alla åldrar och sinnen. Vi spelar i allt från små klassrum till Stora scen i vårt 100-åriga teaterhus. Biljetter till evenemang köper du i teaterns biljettkassa med ingång från baksidan av huset eller hos Västerås Turistbyrå, BiljettDirekt eller ticnet.

Växhuset, Viktor Larssons plats

Växhuset är ett kulturhus i centrala Västerås. Här ryms en mängd olika kommunala verksamheter, ideella föreningar och studieförbund på 10 000 m2. Bland annat finns Kulturskolan här.

Växhuset är ett hus att växa i - tillsammans med andra människor. Under namnet Växhuset har vi samlats för att använda oss av varandras kunskaper och erfarenheter samt arbeta aktivt med tanken på människors vilja att utvecklas. I Växhuset möts människor i alla åldrar, med olika bakgrunder och med olika intressen. Ditt besök i Växhuset bidrar till våran och förhoppningsvis din egen utveckling. 

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

  • Sommarbio på Lögastrand

    För fjärde sommaren i rad bjuder vi på gratis utomhusbio på Lögastrand. Precis som förra året visar vi filmer som ni röstat fram. Årets filmer är Fantastiska vidunder och var man hittar dem, samt Capt...

Nytt i Västerås

  • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

    Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?