Logotyp
Visa sökformulär

Biografer och film

Du som tycker om att se på film kan antingen gå på en vanlig biograf i Västerås eller också kan du besöka en filmklubb och lära dig mer.

Om verksamheten

Biografen Elektra, belägen i Culturen, Kopparlunden, är Västerås enda Art-cinema och Västmanlands första digitala bio. Det är en mångkulturell mötesplats med ett brett utbud av filmer från hela världen. Elektra är en ideell kulturförening och ingår i Folkets bio som finns över hela Sverige. Elektra samarbetar med andra kulturföreningar, studieförbund och ideella organisationer. Du som vill lära dig hur man driver en bio kan vara med som maskinist, arrangör eller biljettförsäljare.

På Elektra finns följande filmklubbar

  • Zaga filmklubb - en ungdomsfilmklubb genom Sveriges förenade filmstudios.
  • Finska filmklubben - visar ny finsk film tillsammans med Finlandsinstitutet. Lokal samarrangör är teaterföreningen Väsky.

Filmstaden i Västerås visar film ur det kommersiella utbudet för en bredare publik.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Tillsammans med landstinget, Svenska Filminstitutet och länets övriga kommuner stöder kulturnämnden i Västerås stad organisationen Film i Västmanland som har till uppgift att främja intresset för film. Organisationen verkar bland annat för att öka intresset för skolbio i länet genom att bland annat ordna kurser, studiedagar och utbudsdagar för lärare.

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Park(ing) day

    Två parkeringsplatser blev en tillfällig fickparkerad park vid Stora Torget. Det är Västerås stads sätt att uppmärksamma den internationella Park(ing) day fredagen den 15 september.   

  • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

    Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?