Logotyp
Visa sökformulär

Kultur

Om verksamheten

I Västerås ska kultur finnas för alla, oavsett var du bor. Västerås Kulturcentrum samarbetar med professionella kulturaktörer, lokala föreningar och studieförbund. De studieförbund som vi samarbetar med hittar du i länklistan längre ned på sidan. Vi förmedlar också aktiviteter för barnfamiljer och för skolungdom på skoltid och på fritiden. Vi erbjuder aktiviteter och professionell kultur inom äldreomsorgen.

För vem

Något för alla?

I Västerås finns utbildning inom dans, musik och teater och bildkonst för alla åldrar och nivåer, från små barn till högskolestuderande. Det finns kurser för dig som vill bli professionell inom ditt kulturområde och för dig som vill delta för ditt eget nöjes skull. Det finns olika slags kulturella utbyten både för barn och vuxna.

Så här gör du

Så här gör du

Läs mer under respektive kulturområde här på webbplatsen. Kontakta den kulturutförare du är intresserad av, antingen det gäller att själv delta aktivt eller att delta som åhörare. För dig som är ung har vi ett omfattande utbud av olika kulturaktiviteter.

Information om kultur för unga hittar du på sidan Barn- och ungdomskultur.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Flicka på konstlabbet på Konstmuseum

Västerås Kulturcentrum är en del av Västerås kultur-, idrotts- och fritidsförvaltning. Vi är stadens kultursekreterarenhet och stöttar kulturaktiviteter för alla åldrar runt om i staden. Vårt syfte är att inspirera, informera, samordna och förmedla. Vi samarbetar med professionella kulturaktörer, lokala föreningar och studieförbund. Vi jobbar också med Unga kulturrådet och arrangerar Ung Kultur Möts.

Vi förmedlar aktiviteter för barnfamiljer och för skolungdomar. Vi driver också Bullan, en scen för familjeföreställningar. Vi verkar även för generationsöverskridande möten och står som huvudarrangör för nationaldagsfirandet på Djäkneberget, aktiviteter i samband med Förintelsens Minnesdag och är delarrangör i Cityfestivalen och Världskulturfestivalen. Vi ingår även i Finnet, ett nätverk för att lyfta fram kultur med finsk anknytning.

Två gånger per år ger Västerås kulturcentrum ut foldern Kulturprogram för barnfamiljer. Den skickas ut till alla förskolor och finns att hämta på flera publika platser, t.ex. stadens bibliotek.

Kontakt

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Marita Öberg-Molin (S)

Ordförande i Kulturnämnden

Öppettider: 7.30-17.00.

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa men klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Riskträd fälls i Bäckbyskogen

    Träd i Bäckbyskogen som är farliga eller håller på att bli farliga huggs ner den här veckan. Samtidigt röjer vi en del träd i motionsspåret. Arbetet görs för att minska riskerna och öka tryggheten.

  • Klotter kostar kul

    Morgontidiga västeråsare och pendlare stannade upp och häpnade när de såg att ett stort antal rutor på konserthuset var krossade. Men det var bara fejk. Låtsaskrossningen var starten på en stor kampanj för att minska klotter och annan skadegörelse.  

  • Estetiska programmet ger Peter Pan

    Nu är det dags för vårens stora föreställning av eleverna på Estetiska programmet på Carlforsska, som i år sätter upp Peter Pan. Föreställningen är en tolkning av den klassiska sagan om Peter Pan och är fylld med dans, musik, teater och scenografi och där vi får följa med på hans äventyr i Landet In...

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?