Logotyp
Visa sökformulär

Kultur

Om verksamheten

I Västerås ska kultur finnas för alla, oavsett var du bor. Våra kultursekreterare på Kulturstöd och arrangemang samarbetar med professionella kulturaktörer, lokala föreningar och studieförbund. De studieförbund som vi samarbetar med hittar du i länklistan längre ned på sidan. Vi förmedlar också aktiviteter för barnfamiljer och för skolungdom på skoltid och på fritiden. Vi erbjuder aktiviteter och professionell kultur inom äldreomsorgen.

För vem

Något för alla?

I Västerås finns utbildning inom dans, musik och teater och bildkonst för alla åldrar och nivåer, från små barn till högskolestuderande. Det finns kurser för dig som vill bli professionell inom ditt kulturområde och för dig som vill delta för ditt eget nöjes skull. Det finns olika slags kulturella utbyten både för barn och vuxna.

Så här gör du

Så här gör du

Läs mer under respektive kulturområde här på webbplatsen. Kontakta den kulturutförare du är intresserad av, antingen det gäller att själv delta aktivt eller att delta som åhörare. För dig som är ung har vi ett omfattande utbud av olika kulturaktiviteter.

Information om kultur för unga hittar du på sidan Barn- och ungdomskultur.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Kulturstöd och arrangemang är en del av Västerås kultur-, idrotts- och fritidsförvaltning. Vi är stadens kultursekreterarenhet och stöttar kulturaktiviteter för alla åldrar runt om i staden. Vårt syfte är att inspirera, informera, samordna och förmedla. Vi samarbetar med professionella kulturaktörer, lokala föreningar och studieförbund. Vi jobbar också med Unga kulturrådet och arrangerar Ung Kultur Möts.

Vi förmedlar aktiviteter för barnfamiljer och för skolungdomar. Vi driver också Bullan, en scen för familjeföreställningar. Vi verkar även för generationsöverskridande möten och står som huvudarrangör för nationaldagsfirandet på Djäkneberget, aktiviteter i samband med Förintelsens Minnesdag och är delarrangör i Cityfestivalen och Världskulturfestivalen. Vi ingår även i Finnet, ett nätverk för att lyfta fram kultur med finsk anknytning.

Flicka på konstlabbet på Konstmuseum

Två gånger per år ger vi ut foldern Kultur i stadsdelarna. Den skickas ut till alla förskolor och finns att hämta på flera publika platser, t.ex. stadens bibliotek.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Marita Öberg-Molin (S)

Ordförande i Kulturnämnden

Öppettider: 7.30-17.00.

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Park(ing) day

    Två parkeringsplatser blev en tillfällig fickparkerad park vid Stora Torget. Det är Västerås stads sätt att uppmärksamma den internationella Park(ing) day fredagen den 15 september.   

  • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

    Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?