Logotyp
Visa sökformulär

Skidåkning

Så här gör du

Status på skidspåren

Skidspår, konstsnöspår och slalombacke

Konstsnöspåret på Rocklunda

Konstsnöspåret är totalt 2,5 km långt. Det går ett klassiskt spår i vardera riktning samt ett skatespår mellan de klassiska spåren. Lämpliga platser att gå på slingan är antingen från norra änden vid Apalbyfältet eller från parkeringen på vägen upp mot Villa Utsikten. För att se konstsnöspårets status, klicka på länken Rocklunda i rutan ovanför. Där kan du även se spårets sträckning.
I konstsnöspåret behöver du som är över 21 år ha säsongs- eller dagkort för att få åka.

Slalomåkning i Vedbobacken

Fotograf: Pia Nordlander, bildN

Priser i konstsnöspåret

 • Barn och ungdomar gratis (till och med 20 år)
 • Säsongskort vuxna (från 21 år) 600 kronor
 • Säsongskort pensionärer (från 65 år) 400 kr
 • Dagkort vuxna (från 21 år) 50 kr (gäller från 1 januari 2017)

Säsongskorten är utformade som en spårknapp som man har på sig. De finns att köpa hos följande sportaffärer i Västerås:

 • Intersport Erikslund och Centrum 
 • Stadium Hälla, Erikslund och Centrum
 • Team Sportia Erikslund
 • Aktivt Uteliv, Fältmätargatan 7

Dagkort införs denna säsong från och med 1 januari. Dagkortet kan du betala med Swish 123 677 99 12 eller köpa på Friskis & Svettis Rocklunda. Kontroller kommer att göras i konstsnöspåret denna säsong från och med 1 januari. Dagkortsavgift kan vissa dagar tas bort när vädret har tärt för mycket på spåret, detta gäller endast när skyltning om detta finns vid konstsnöspåret.

Säsongskortet gäller för en säsong ingen återbetalning av avgift sker. Vi reserverar oss för att spåren vid vissa väderförhållanden kan bli dåliga, vid kyla kan snötillverkningen sättas igång för att bättra på spårbädden. Daglig skötsel av spåren sker förutom vid väderförhållanden där preparingen tär för mycket på spårbädden.

Så får du kvitto på ditt köp

Du som handlar säsongskort på sportaffär kan få kvitto utskrivet i affären. Du som köper dagkort via Swish kan få ett kvitto på betalningen om du kontaktar namndenforidrottochfriluftsliv@vasteras.se
Organisationsnummer för Västerås stad är 212000-2080. Momssatsen för idrottsanläggningar är 0 %.

Särskilda vinterlöpspår för sig som vill springa eller promenera

På vintern är det viktigt att du och hunden inte går i skidspåren. På Rocklunda finns det ett särskilt motionsspår öppet för dig som vill promenera eller springa.
Här ser du en karta på vinterlöpspåret och hur sträckningen går

Västerås Skidklubb

Västerås Skidklubb utför spårningen på Rocklunda och uppdaterar information om skidspårens status på sin webbplats. Länk till klubbens webbplats hittar du i länklistan nedan.

Skidspår

Det finns flera olika skidspår i Västerås med omnejd och de finns samlade i en lista som du når via länken Lista över motionsspår längre ned på denna sida. Vill du ta reda på aktuell snöstatus på spåren, klicka på länken skidspår.se i länklistan.

Belysning

Samtliga skidspår har belysning som tänds automatiskt när det blir mörkt. På Rocklunda är belysningen tänd klockan 06.00 och fram till gryning och kvällstid till klockan 23.00. Övriga spår har belysningen tänd på kvällstid till klockan 22.00.

Slalom och längdskidåkning i Vedbobacken

Vedbobacken är en stadsnära skidanläggning i Västerås. Anläggningen har fem nedfarter i varierande svårighetsgrad (grön, blå och röd) och tre liftar. Det finns en ankarlift till toppen, en knapplift vid barnbacken och ett nytt skidband vid nya barnområdet. Fallhöjden är 50 meter och total pistlängd är 1 200 meter. Nedanför backen går ett 2 km långt konstsnöspår för längdåkning. I anslutning till backen finns liftkorts-försäljning, skiduthyrning och café. Vid anläggningen finns även grillplatser och en pistad pulkabacke som håller öppen när anläggningen är öppen.

 • Pulkaåkning är inte tillåten i nedfarterna.
 • En separat pulkabacke håller öppet samma tider som liftarna.
 • Det är inte tillåtet att åka i backen när liftarna är stängda eftersom maskiner och arbete förekomma i nedfarterna.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

 • Park(ing) day

  Två parkeringsplatser blev en tillfällig fickparkerad park vid Stora Torget. Det är Västerås stads sätt att uppmärksamma den internationella Park(ing) day fredagen den 15 september.   

 • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

  Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

 • Nytt hundbad i Västerås

  I sommar finns ett nytt hundbad i Västerås tillgängligt för hundägare och deras hundar. Den nya platsen där kopplade hundar tillåts bada ligger på södra Björnön där du nu kan sola och bada tillsammans med din hund.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?