Logotyp
Visa sökformulär

Kollo för barn

Vad vill du göra på sommarlovet? Under några roliga sommarveckor får du prova olika aktiviteter utifrån dina egna intressen. Det finns både sommarkollo med övernattning och dagkollo då du åker hem varje dag.

Om att vara på kollo

Sommarkollo

Läs mer i broschyren om alla aktiviteter och hur du bor på sommarkoloni. Kostnaden för sommarkollo är 50 kronor per barn och dag.

I den här informationsbroschyren hittar du all information om kollo 2016PDF.

Dagkollo

Det kostar ingenting att vara med på dagkollo, och du får lunch och mellanmål. Varje dag går en buss till dagkollo och hem igen. 

Kollo pojke i tält
För vem

Vem kan ansöka om kollo?

Du som går i årskurs 1-6 kan vara med om äventyr och träffa nya kompisar på kollo.

Så här gör du

Hur går det till?

Ansökan finns på skolan hos skolsköterskan. Du kan också hämta ansökningspapper i stadshusets entré eller på Växhuset. Ansökan ska lämnas senast den 18 mars 2016. Besked om man blivit erbjuden plats sker per brev senast den 6 maj. Kanske har du en fråga som du inte hittar svar på i informationsbroschyren nedan? Ytterligare upplysningar lämnas på telefon 021-39 14 84. Från och med vecka 11 har vi telefontid måndag, onsdag och torsdag klockan 9.00-12.00. Övrig tid finns en telefonsvarare där du kan tala in ditt meddelande.

Så här jobbar vi

Kollo i Västerås

Sommarkollo

Västeråsgården

Ta chansen att prova på nya saker, som bågskytte, paddla kajak eller åka vattenskidor. Du får göra spännande utflykter och bada, fiska, sköta djur eller segla. Vi ordnar frågesporter, sångstunder och disco. Koloniperioden är 20 dagar, och du delar rum eller stuga med tre kompisar i samma ålder. På Västeråsgården har vi plats för 60 deltagare varje period. Personalen består av tolv koloniledare och två kockar.

Björnöborg

Här kan du paddla kanot, sova utomhus i tält eller vindskydd, spela in film, fiska och bada. Vi har också inomhusaktiviteter som pingis och glasmålning. Koloniperioden är tolv dagar i följd. Du bor tillsammans med dina kamrater i flerbäddsrum, och du sover kvar på kolonin under hela perioden, även under helgen. På Björnöborg har vi plats för 15 killar och 15 tjejer varje period. Personalen består av sju koloniledare per period samt en föreståndare med många års erfarenhet av koloniverksamhet. Kostnaden är 50 kronor per barn och dag.

Dagkollo

Västerås

Mer information om Västerås dagkollo kommer inom kort. Här kommer du att kunna bada, fiska och träffa nya kompisar. Västerås stad ordnar buss till och från kollot varje dag. En koloniperiod består av två veckor utan övernattning och med uppehåll för helgen. På Västerås dagkollo har vi plats för 45 deltagare varje period.

Björnöborg

På Björnöborg kan du bada, fiska och träffa nya kompisar. Västerås stad ordnar buss till och från kollot varje dag. En koloniperiod består av fem dagar utan övernattning. På Björnöborg har vi plats för 30 eltagare varje period.

Kontakt

Relaterade dokument

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?