Logotyp
Visa sökformulär

Fritidsbanken

27 februari öppnar Fritidsbanken. Det är som ett bibliotek för sport- och fritidsutrustning! Vem som helst får låna och det är helt kostnadsfritt.

Välkommen att låna sportutrustning på Fritidsbanken

Vill du haka på kompisarnas spontana skidresa i helgen? Eller ta med familjen på en cykeltur? På Fritidsbanken kan du låna utrustningen du saknar. Fritidsbanken är som ett bibliotek för sport- och fritidsutrustning. Alla får låna under två veckor och allt är gratis! Fritidsbanken använder sig av återbrukat (begagnat) material, på så sätt bidrar vi till en hållbar framtid. Vi tycker att utrustning ska användas tills det inte går mer. kanske du har ett par urvuxna skridskor, ett kubbspel som aldrig används, slalomskidor, hjälmar, pulkor och så vidare? Lämna det till Fritidsbanken så möjliggör du att andra får låna. Och kom sen förbi och låna det du vill testa!

Stor insamlingsdag den 21 januari

Den 21 januari kl 9-15 har vi en stor insamling av material till Fritidsbanken. Då kan du lämna din gamla sport- och fritidsutrustning. Representanter från stans största föreningar (inklusive en och annan kändis) kommer finnas på Rocklunda och i Fritidsbankens lokal på Kokillgatan 1 för att ta emot dina saker. Fritidsbanken öppnar sedan den 27 februari. Välkomna!

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang och finns sedan 2013 etablerad på ett flertal orter i hela landet. Genom att ta tillvara och låna ut alltifrån cyklar och fotbollar till skidor och hockeyskydd främjar Fritidsbanken ökad spontanidrott, hälsa och välbefinnande. Fritidsbanken bidrar också till ett mer hållbart samhälle genom att satsa på smart återbruk.
Läs mer på fritidsbankens webbplatslänk till annan webbplats
Eller på Fritidsbankens facebooksidalänk till annan webbplats

Kontakt

Kontakta oss

Marlene Kaas

Strateg med ansvar för föreningsstöd till idrottsföreningar, handlingsplan idrott samt lotterifrågor.

Telefon: 021-39 19 81

Kontakt

Relaterade dokument

Hjälpte informationen på denna sida dig?