Logotyp
Visa sökformulär

Boka båtplats för din fritidsbåt

Västerås stad hyr ut båtplatser

Båtar på rad i en hamn

I Västerås finns totalt 3100 båtplatser som administreras och sköts av Västerås Stad. Båtplatser finns att hyra vid:

 • Lögarängen
 • Gäddeholm
 • Kraftsverkshamnen
 • Mälarparken
 • Tegeludden
 • Frösåker
 • Långholmsbryggan, Ängsö

I dokumentet Lediga båtplatser längre ned på sidan kan du se vilka båtplatser som finns lediga. Flest lediga platser finns i Mälarparken och Tegeludden. Notera att någon båtplats kan ha blivit bokad sedan listan publicerades.
Här hittar du listan med lediga båtplatserPDF

För vem

Årsavgiften för båtplatsen baseras på båtplatsens bredd

 • ca 2,0 meter 1 575 kr
 • ca 2,5 meter 2 100 kr
 • ca 3,0 meter 2 490 kr
 • ca 3,5 meter 2 900 kr
 • ca 4,0 meter 3 320 kr
 • ca 4,5 meter 3 740 kr
 • ca 5,0 meter 4 170 kr

OBS: Pris för båtplats vid Frösåker 735 kr. Pris för båtplats vid Långholmsbryggan, Ängsö 1 175 - 3 085 kr.

Båtplatsavgiften är en årsavgift. Om du får en båtplats från och med augusti månad betalar du halv årsavgift. Om du säger upp din båtplats senare än sista juni görs ingen återbetalning av den betalda båtplatsavgiften. För båtplats med uttag för el tillkommer kostnad om 600 kr/år plus kostnad för förbrukning. Båtplatsavgiften debiteras automatiskt en gång per år. Detta sker i januari månad, med förfallodag 28 februari. Om du inte betalar båtplatsavgiften senast på förfallodagen så avsäger du dig båtplatsen. 

Säga upp sin båtplats

Om du har betsämt dig för att inte behålla din båtplats är det viktigt att du kontaktar oss och säger upp din plats. Om du inte meddelar oss att du vill säga upp platsen så debiteras du för det kommande kalenderåret i slutet av februari.

Så här gör du

Så här bokar du en båtplats

Ta reda på hur stor båt du har (längd och bredd) och sen tittar du på hur stor båtplatsbredd du behöver för din båt.

Titta i listan för lediga båtplatser för att se vad som finns ledigt.

För att boka båtplats, ring eller e-posta oss, se kontaktuppgifter nedan.

Du får en bokningsbekräftelse via post. Du betalar mot faktura i efterskott.

Säga upp båtplats

Om du vill säga upp din båtplats skickar du ett mejl till vår uthyrningssamordnare, se kontaktuppgifter nedan. Kom ihåg att du måste ange din e-postadress så att vi kan bekräfta att båtplatsen är uppsagd. Det går också bra att ringa, kontaktuppgifter ser du nedan.

Båtupptagning

Upptagning av båtar utförs av Västerås Förenade Båtklubbar. Läs mer på deras webbplats för information om bokning och tider.länk till annan webbplats

Uppläggningsplatser för vinterförvaring

Västerås Förenade Båtklubbar AB arrenderar kommunens samtliga uppläggningsplatser för fritidsbåtar och har ansvar för att organisera vinterförvaringen på dessa platser.

Du som vill vinterförvara din båt på kommunens uppläggningsytor kontakta Västerås Förenade Båtklubbar AB. Länk till företagets hemsida finns i länklistan längre ned på sidan. Det är viktigt att du märker allt material på din båtuppställningsplats, t.ex. bockar, vaggor, vagnar och master. Materialet ska vara märkt med båtens sjöplatsnummer och med ett telefonnummer så att man snabbt ska kunna få kontakt med ägaren. Följande upptagningsplatser finns:

Lögarängen

På Lögarängen finns det två trailerramper som normalt är tillgängliga för alla. Här finns också vatten och el. Vattenledningarna stängs när frostrisk uppstår. El stängs av 15 november.

Öster Mälarstrand

På Öster Mälarstrand finns en mastvagn som underlättar transporten mellan mastkran och mastuppläggningsplats. Det finns även två båtramper för upptagning med båttrailer, en i södra delen av hamnen och en i norra delen.

Lövudden/Johannisberg

På Lövudden finns det vågbrytare som har lagts ut som vågskydd och som bryggor för att använda när man ligger i kö för upptagning. En mastkran dimensionerad för 500 kg finns monterad. Leden in till Lövudden är markerad med röda och gröna sjömärken. När du spolar din båtbotten ska du göra det på den anvisade spolplatsen. Den har försetts med uppsamlingsfilter. Här finns också vatten och el. Vattenledningarna stängs när frostrisk uppstår. El stängs av 15 november.

Tegeludden

Det finns uppläggningsplatser för mindre båtar, främst trailerburna, samt ramp för upptagning med båttrailer. Rampen är öppen för alla.

Kontakt

Kontakta oss

Eva Vestlund

Uthyrningssamordnare, kontakta mig för båtplats i fritidsbåtshamnarna. Administrativ samordnare för föreningsstöd idrott.

Telefon: 021-39 10 53

Kontakt

Relaterade dokument

Båtar på rad i en hamn

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa men klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

 • Ansök till sommarkollo senast 18 mars

  Du som går i årskurs 1-6 kan vara med om äventyr och träffa nya kompisar på kollo i sommar. Det finns både sommarkollo med övernattning och dagkollo då du åker hem varje dag.

 • Estetiska programmet ger Peter Pan

  Nu är det dags för vårens stora föreställning av eleverna på Estetiska programmet på Carlforsska, som i år sätter upp Peter Pan. Föreställningen är en tolkning av den klassiska sagan om Peter Pan och är fylld med dans, musik, teater och scenografi och där vi får följa med på hans äventyr i Landet In...

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?