Logotyp
Visa sökformulär

Service och tjänster

Biblioteket erbjuder ett stort antal tjänster.

Surfa trådlöst

Du kan surfa trådlöst via Arosnet på våra bibliotek. För att använda tjänsten behöver du en bärbar dator, surfplatta eller smartphone med trådlös nätverksanslutning. Du loggar in med ditt bibliotekskort eller med e-legitimation.

På bilden syns tre personer med bärbara datorer som pratar i med varandra i biblioteket

Fotograf: Pia Nordlander, BildN

Kopiera, skanna, skriva ut eller faxa

På våra bibliotek kan du kopiera, faxa, skanna och skriva ut dokument från någon av våra datorer. Att skanna är gratis men kopior, fax och utskrifter får du betala för.

Läs- och skrivstugan

På huvudbiblioteket har vi ett särskilt rum med läs- och skrivhjälpmedel. Rummet går att boka. Här finns specialdator utrustad med kompensatoriska hjälpmedel som talsyntes, förstoringsprogram samt olika program för dyslexi och läs- och skrivsvårigheter.

Boken kommer

Om du svårt att ta dig till biblioteket kan du få låna böcker genom Boken kommer. Det är en gratis service som vänder sig till dig som har svårt att ta dig till biblioteket. Vi kör hem böcker till dig och hämtar dem regelbundet. Talböcker skickar vi med posten. Du som vill låna talböcker eller använda vår tjänst Boken kommer får först prata med en bibliotekarie som hjälper dig.

På Västerås stadsbiblioteks egen webbplats kan du söka efter böcker, se öppettider och boka dator eller grupprum (extern länk).länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Hjälpte informationen på denna sida dig?