Logotyp
Visa sökformulär

Föräldrautbildning

Känner du att du behöver hjälp med att hitta rätt i din föräldraroll kan du gå en föräldrautbildning. På föräldrautbildningen kan du som förälder byta kunskaper och erfarenheter med andra föräldrar med stöd av föräldrautbildningens material och teman.

Föräldrautbildningar i Västerås

I Västerås finns flera olika föräldrautbildningar som har fokus på olika delar av föräldrarollen. Utbildningarna är anpassade utefter åldern på ditt barn och vilka utmaningar du ställs inför i den delen av barnets utveckling.

För att få information om kursstarter och kontaktuppgifter läs mer under varje föräldrautbildning. Alla utbildningar är gratis att delta i.


Cope-programmet

Cope är ett deltagarstyrt program där en grupp föräldrar träffas regelbundet och diskuterar olika strategier för föräldraskapet, med stöd av professionella gruppledare. I Västerås finns Cope-programmet med fyra olika inriktningar. Från första början, Småbarnsliv 1-3 år, Cope 3-12 år och Tonårs-Cope.

Läs mer om Cope-programmet här

Komet föräldrautbildning

Komet har fokus på konflikthantering. Ni ses en gång i veckan. I Västerås finns två grupper föräldrar till barn 3-11 år och föräldrar till ungdomar 12-18 år.

Läs mer om Komet föräldrautbildning här

ABC (Alla barn i centrum)

Alla barn i centrum är en kurs som består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Kursen är öppen för dig med barn i åldern 3–12 år. Kursen erbjuds även på somaliska.

Läs mer om ABC här

BiFF (Barn i föräldrars fokus)

Hur du som förälder kan hjälpa ditt barn efter separation.

BIFF är en utbildning till föräldrar med fokus på hur barn påverkas efter föräldrars separation och hur man som förälder kan stötta sitt barn. Du får tillsammans med föräldrar i liknande situation ta del av kunskap om barns behov vid föräldrars separation och få möjlighet till diskussion.

Läs mer om BiFF här

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar

Kursen är för dig som har barn i åldern 13–18 år, som upplever att du tappat greppet om din tonåring. Varje termin startar en ny föräldragrupp som träffas nio gånger. Nästa omgång startar den 24 januari 2017. Om ditt barn är över 15 år kan du söka råd direkt hos Familjebehandlarna. Om du har yngre barn måste du vända dig till Socialkontor Barn och ungdom för att ansöka om att få hjälp av Familjebehandlarna.

Läs mer om Ledarskapsträning för tonårsföräldrar

Älskade förbannade tonåring

Utbildningen vänder sig till dig som har barn i åldern 13-18 år. Fokus är vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar känner igen.

Läs mer om Älskade förbannade tonåring här

Föräldrar med barn på Önsta familjecentrum sitter i ring
För vem

Vem kan få?

Det finns föräldrautbildningar för dig som har barn som är från 1 år ända upp till 18 år.

Så här gör du

Hur går det till?

Föräldrautbildningarna har en eller flera kursstarter per termin. Aktuella kursstarter presenteras i kalendern längre ner på sidan. Vill du gå en utbildning eller har frågor kontakta kursansvariga.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Familjecentrum finns på flera platser i Västerås och arrangerar föräldrautbildningar enligt Cope – programmet, Komet och ABC. Du går i en grupp med andra föräldrar och ni leds av en kursledare.

De otroliga åren hålls av Närverkskompaniet. Utbildningen bygger på social inlärningsteori och kognitiv beteendeterapi (KBT).

Familjebehandlarna coachar och ger individuellt stöd. Familjebehandlarna håller i Ledarskapsträning för tonårsföräldrar och är ett individuellt stöd för dig som behöver någon att prata med om din roll som förälder och din relation till ditt barn. Målsättningen med arbetet är att du ska hitta dina egna resurser som förälder. Behandlingen sker antingen i våra lokaler eller hemma hos er.

Kontakt

Kontakta oss

Mottagning individ och familj, socialkontor

Gemensam mottagning för Socialkontor vuxen och Socialkontor barn och ungdom. Du som redan har en kontakt med en socialsekreterare/ handläggare kontaktar denne som tidigare.

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 5.

Postadress: Västerås stad, Mottagning individ och familj, 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021- 39 00 00 Vardagar mellan klockan 7.30 och 17.00

Familjebehandlarna

Familjebehandlarna arbetar med familjer med barn upp till 18 år. Vi har varierande yrkesutbildning och lång erfarenhet av familjearbete.

Vår ambition är att du ska få hjälp av oss så fort som möjligt men senast inom tre månader.

Telefon: 021 - 39 36 39

Kontakt

Relaterade dokument

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?