Logotyp
Visa sökformulär

Ankarets äldreboende

Ankaret är ett äldreboende för dig med demenssjukdom. Vi erbjuder dig en trivsam och trygg boendemiljö där dina anhöriga och närstående är varmt välkomna att vara delaktiga vid både vardag och fest.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Ankarets äldreboende

Besöksadress: Ankargatan 37

Postadress: Västerås stad Vård och Omsorg Ankarets äldreboende 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 42 87, nattetid 021-39 42 78 Enhetschef 021-39 42 80 Ekan 021-39 42 84 Fyren 021-39 42 85 Jollen 021-39 42 81 Masten 021-39 42 86 Skutan 021-39 42 83 Snipan 021-39 42 82

Om Ankarets äldreboende

Typ: Äldreboende

Organisationsform: Kommunal

Utförare: Västerås stad Vård och Omsorg

Tillsammans ser vi till att du får det stöd du behöver

Huset har tre våningar, två grupper per plan. Grupperna heter Snipan, Jollen, Ekan, Skutan, Masten och Fyren. Vi har 45 lägenheter med ett rum, pentry och badrum. Du får möblera lägenheten hemlikt med egna möbler och minnessaker.

Alla grupper har ett ljust, rymligt kök, matsal samt ett vardagsrum. I samband med matsalen finns en balkong (terrass längst ner) som vetter mot vår trädgård med utsikt mot Mälaren.

Variationsrika dagar

Vi ordnar många olika aktiviteter som till exempel bingo, gymnastik, filmvisning och sång. Ibland får vi besök av en trubadur, anordnar en trädgårdsfest eller gör en bussutflykt. På plats finns också hundar som sprider värme och energi.

Alla hjälps åt för att ge dig bästa möjliga stöd

Vid inflyttning får du en kontaktman bland våra medarbetare som har ett speciellt ansvar för dina omsorger. Sjuksköterskan, kontaktmannen, sjukgymnasten, arbetsterapeuten och om så önskas också någon anhörig eller närstående tar tillsammans fram en genomförandeplan för din vård och omsorg. Denna plan följs sedan upp kontinuerligt.

Vårdarsång

På Ankarets äldreboende arbetar vi med en metod som kallas vårdarsång. Vårdarsång används för att förenkla och förbättra vården av och kommunikationen med personer som har en demenssjukdom. Många dementa får problem att kommunicera och det kan vara svårt för personalen att få kontakt. Med hjälp av sången kommer många tillbaka, blir lugnare, tryggare och gladare. Vårdarsång har visat sig vara en effektiv metod på flera sätt då det inte behövs någon utrustning, förutom personalens egen röst. Vårdarsången ger heller inga biverkningar, något som annars är vanligt bland de flesta läkemedel för personer med demens.