Logotyp
Visa sökformulär

Frivilligt arbete och organisationer

Vill du ge av din tid för att stötta en medmänniska? Att jobba som volontär eller göra en frivillig insats kan vara ett sätt att göra skillnad för någon annan, och samtidigt göra din egen tillvaro mer meningsfull.

Om verksamheten

Ett enkelt sätt att engagera sig ideellt i Västerås är att vända sig till någon av stadens officiella mötesplatser. På mötesplatserna kan Västeråsare umgås, prata och finnas till för varandra. De som behöver dig är oftast seniorer eller andra som vill hitta nya vänner eller få en social stund. Aktiviteterna på mötesplatserna drivs till stor del av engagerade frivilliga. Det kan handla om allt från gemensamma fikastunder eller matlagning till fysiska aktiviteter, föreläsningar och allsång.

På en del mötesplatser finns väntjänstgrupper. En väntjänst innebär att du som frivillig bidrar med ditt sällskap; du kanske följer med till vårdcentralen, till banken eller bara tar en fika med någon som annars är ensam.

Frivilligarbete ska vara roligt och kännas meningsfullt. Du hjälper till så mycket du vill och har tid med – regelbundet eller vid enstaka tillfällen.

Utöver mötesplatserna finns flera organisationer där du kan engagera dig ideellt. Volontärbyrån kan hjälpa dig att hitta uppdrag inom ett område som intresserar just dig, i den omfattning du har tid med.

Mötesplatser i Västerås

I Västerås finns ett flertal mötesplatser där du kan göra en frivillig insats. De flesta av dem är främst riktade till seniorer som bor i området, men det finns också ett Kultur- och anhörigcentrum som är till för alla Västeråsare, oavsett ålder.

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa men klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Dags för krisberedskapsvecka

    Vad händer om en kris i samhället inträffar och din vardag vänds upp och ned? Mellan 8 och 14 maj arrangeras något som kallas Krisberedskapsveckan runt om landet. Då kommer vi att berätta mer om vad du kan göra för att vara så förberedd som möjligt för att klara dig i ditt hem om något allvarligt in...

  • Ny kursstart för populär föräldrautbildning

    Visste du att vi har en föräldrautbildning som heter Barn i Föräldrars Fokus ? Den vänder sig till dig som har gått igenom en separation. Nu kan du anmäla dig till kursstart i april 2017.

Bra länkar

Verksamhetskarta

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?