Logotyp
Visa sökformulär

Frivilligt arbete och organisationer

Vill du ge av din tid för att stötta en medmänniska? Att jobba som volontär eller göra en frivillig insats kan vara ett sätt att göra skillnad för någon annan, och samtidigt göra din egen tillvaro mer meningsfull.

Om verksamheten

Ett enkelt sätt att engagera sig ideellt i Västerås är att vända sig till någon av stadens officiella mötesplatser. På mötesplatserna kan Västeråsare umgås, prata och finnas till för varandra. De som behöver dig är oftast seniorer eller andra som vill hitta nya vänner eller få en social stund. Aktiviteterna på mötesplatserna drivs till stor del av engagerade frivilliga. Det kan handla om allt från gemensamma fikastunder eller matlagning till fysiska aktiviteter, föreläsningar och allsång.

På en del mötesplatser finns väntjänstgrupper. En väntjänst innebär att du som frivillig bidrar med ditt sällskap; du kanske följer med till vårdcentralen, till banken eller bara tar en fika med någon som annars är ensam.

Frivilligarbete ska vara roligt och kännas meningsfullt. Du hjälper till så mycket du vill och har tid med – regelbundet eller vid enstaka tillfällen.

Utöver mötesplatserna finns flera organisationer där du kan engagera dig ideellt. Volontärbyrån kan hjälpa dig att hitta uppdrag inom ett område som intresserar just dig, i den omfattning du har tid med.

Mötesplatser i Västerås

I Västerås finns ett flertal mötesplatser där du kan göra en frivillig insats. De flesta av dem är främst riktade till seniorer som bor i området, men det finns också ett Kultur- och anhörigcentrum som är till för alla Västeråsare, oavsett ålder.

Det här händer i Västerås

  • Gruppbehandling för spelproblem

    Börjar spelandet få negativa följder för dig t.ex. med skuldsättning? Mår du sämre och hamnar i konflikter om ditt spelande med personer som står dig nära? Det finns hjälp!

Nytt i Västerås

  • Testet av VMA-signal inställt idag

    Dagens test av VMA-signalen (Viktigt Meddelande till Allmänheten) är inställt idag måndag 5 juni. Det kommer alltså inte höras någon hög tut-signal i Västerås vid 15-tiden som det brukar göra vissa måndagar.

  • Avspärrningar efter branden

    Räddningsledare vid branden på Sjöhagen på söndagen har meddelat att faran är över. Vi vill dock poängtera att eftersläckningsarbete fortfarande pågår. Brukar du ta dig med bil, cykel eller gåendes genom den delen av Västerås bör du istället välja Köpingsvägen och undvika Sjöhagsvägen helt, efters...

Bra länkar

Verksamhetskarta

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?