Logotyp
Visa sökformulär

Anhöriga och frivilliga

Brukar du ta hand om en vän, familjemedlem eller släkting som behöver din hjälp i vardagen? Då är du inte ensam. Var femte vuxen svensk vårdar, hjälper eller stödjer regelbundet en närstående.

Om verksamheten

Anhörigstöd

Det kan vara ett tungt arbete att vårda, hjälpa och stödja en närstående. Därför finns anhörigstöd för dig så att du själv ska må bra och orka hjälpa.

I Västerås finns stöd för dig som hjälper någon som har ett funktionshinder, en sjukdom eller ett missbruk. Stödet kan du själv variera utifrån dina behov. Det kan innebära stödsamtal enskilt eller i grupp. Det kan också innebära föreläsningar, tematräffar, sociala aktiviteter och avkoppling.

Läs mer om anhörigstöd 

Anmäl dig till Anhörigcentrums nyhetsbrev!länk till annan webbplats

Frivilligt arbete

Vill du ge av din tid för att stötta en medmänniska? Att jobba som volontär eller göra en frivillig insats kan vara ett sätt att göra skillnad för någon annan, och samtidigt göra din egen tillvaro mer meningsfull.

Ett enkelt sätt att engagera sig ideellt i Västerås är att vända sig till någon av stadens mötesplatser. Aktiviteterna på mötesplatserna drivs till stor del av engagerade frivilliga. På en del mötesplatser finns väntjänstgrupper. En väntjänst innebär att du som frivillig bidrar med ditt sällskap; du kanske följer med till vårdcentralen, till banken eller bara tar en fika.

Läs mer om frivilligt arbete

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa men klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Dags för krisberedskapsvecka

    Vad händer om en kris i samhället inträffar och din vardag vänds upp och ned? Mellan 8 och 14 maj arrangeras något som kallas Krisberedskapsveckan runt om landet. Då kommer vi att berätta mer om vad du kan göra för att vara så förberedd som möjligt för att klara dig i ditt hem om något allvarligt in...

  • Ny kursstart för populär föräldrautbildning

    Visste du att vi har en föräldrautbildning som heter Barn i Föräldrars Fokus ? Den vänder sig till dig som har gått igenom en separation. Nu kan du anmäla dig till kursstart i april 2017.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?