Logotyp
Visa sökformulär

Anhöriga och frivilliga

Brukar du ta hand om en vän, familjemedlem eller släkting som behöver din hjälp i vardagen? Då är du inte ensam. Var femte vuxen svensk vårdar, hjälper eller stödjer regelbundet en närstående.

Om verksamheten

Anhörigstöd

Det kan vara ett tungt arbete att vårda, hjälpa och stödja en närstående. Därför finns anhörigstöd för dig så att du själv ska må bra och orka hjälpa.

I Västerås finns stöd för dig som hjälper någon som har ett funktionshinder, en sjukdom eller ett missbruk. Stödet kan du själv variera utifrån dina behov. Det kan innebära stödsamtal enskilt eller i grupp. Det kan också innebära föreläsningar, tematräffar, sociala aktiviteter och avkoppling.

Läs mer om anhörigstöd 

Anmäl dig till Anhörigcentrums nyhetsbrev!länk till annan webbplats

Frivilligt arbete

Vill du ge av din tid för att stötta en medmänniska? Att jobba som volontär eller göra en frivillig insats kan vara ett sätt att göra skillnad för någon annan, och samtidigt göra din egen tillvaro mer meningsfull.

Ett enkelt sätt att engagera sig ideellt i Västerås är att vända sig till någon av stadens mötesplatser. Aktiviteterna på mötesplatserna drivs till stor del av engagerade frivilliga. På en del mötesplatser finns väntjänstgrupper. En väntjänst innebär att du som frivillig bidrar med ditt sällskap; du kanske följer med till vårdcentralen, till banken eller bara tar en fika.

Läs mer om frivilligt arbete

Det här händer i Västerås

  • Gruppbehandling för spelproblem

    Börjar spelandet få negativa följder för dig t.ex. med skuldsättning? Mår du sämre och hamnar i konflikter om ditt spelande med personer som står dig nära? Det finns hjälp!

Nytt i Västerås

  • Testet av VMA-signal inställt idag

    Dagens test av VMA-signalen (Viktigt Meddelande till Allmänheten) är inställt idag måndag 5 juni. Det kommer alltså inte höras någon hög tut-signal i Västerås vid 15-tiden som det brukar göra vissa måndagar.

  • Avspärrningar efter branden

    Räddningsledare vid branden på Sjöhagen på söndagen har meddelat att faran är över. Vi vill dock poängtera att eftersläckningsarbete fortfarande pågår. Brukar du ta dig med bil, cykel eller gåendes genom den delen av Västerås bör du istället välja Köpingsvägen och undvika Sjöhagsvägen helt, efters...

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?