Logotyp
Visa sökformulär

Anhöriga och frivilliga

Brukar du ta hand om en vän, familjemedlem eller släkting som behöver din hjälp i vardagen? Då är du inte ensam. Var femte vuxen svensk vårdar, hjälper eller stödjer regelbundet en närstående.

Om verksamheten

Anhörigstöd

Det kan vara ett tungt arbete att vårda, hjälpa och stödja en närstående. Därför finns anhörigstöd för dig så att du själv ska må bra och orka hjälpa.

I Västerås finns stöd för dig som hjälper någon som har ett funktionshinder, en sjukdom eller ett missbruk. Stödet kan du själv variera utifrån dina behov. Det kan innebära stödsamtal enskilt eller i grupp. Det kan också innebära föreläsningar, tematräffar, sociala aktiviteter och avkoppling.

Läs mer om anhörigstöd 

Anmäl dig till Anhörigcentrums nyhetsbrev!länk till annan webbplats

Frivilligt arbete

Vill du ge av din tid för att stötta en medmänniska? Att jobba som volontär eller göra en frivillig insats kan vara ett sätt att göra skillnad för någon annan, och samtidigt göra din egen tillvaro mer meningsfull.

Ett enkelt sätt att engagera sig ideellt i Västerås är att vända sig till någon av stadens mötesplatser. Aktiviteterna på mötesplatserna drivs till stor del av engagerade frivilliga. På en del mötesplatser finns väntjänstgrupper. En väntjänst innebär att du som frivillig bidrar med ditt sällskap; du kanske följer med till vårdcentralen, till banken eller bara tar en fika.

Läs mer om frivilligt arbete

Det här händer i Västerås

 • Start för kurs i Återfallsprevention

  Missbruksmottagningens kurs vänder sig till dig som missbrukat alkohol eller droger och idag har en kortare eller längre tids nykterhet/drogfrihet som du vill ha hjälp att behålla.

 • Start Gruppbehandling vid spelproblem

  Om ditt spelande får negativa följder för dig och du mår sämre och hamnar i konflikter om ditt spelande med personer som står dig nära, så kan du ha ett spelproblem.

Nytt i Västerås

 • Nya kursstarter för populär föräldrautbildning

  Visste du att vi har en föräldrautbildning som heter Barn i Föräldrars Fokus ? Den vänder sig till dig som har gått igenom en separation. Nu kan du anmäla dig till kursstarter i januari och mars 2017.

 • Nu söker vi dig som vill hjälpa oss göra webbplatsen ännu bättre!

  Vill du hjälpa till och göra stadens webbplats bättre för dig och alla andra västeråsare? Då kan du anmäla dig till vår testgrupp. Det är bara en intresseanmälan och du kan själv avgöra om du vill vara med på användartesterna när vi hör av oss.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?