Logotyp
Visa sökformulär

Måltider

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Orrestaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 65 kr. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9.00 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Mer information på skolornas egna webbplatser

På skolans egen webbplats finns information om hur du beställer kuponger, veckans meny samt vilken tid lunchen serveras.

Lövängsskolans matsal

Lövängsskolans matsal

mat på tallrik

Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade. Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På dessa mötesplatser kan du också äta lunch: 

Så här jobbar vi

Om projektet SMAK

Nu gör Västerås stad en stor satsning på mat och måltidsmiljö för äldre som bor på servicehus och äldreboenden. Projektet heter SMAK och pågår till augusti 2018. Både kommunala och privata boenden är med i satsningen. Målet är god och näringsrik mat som är upplagd och presenterad på ett sätt som gör måltiden till något man ser fram emot, en höjdpunkt under dagen. Dukning, belysning och matro är också viktiga ingredienser och förstås den gemenskap man känner när man äter tillsammans.

Projektet bedrivs i nära samverkan med de boende och personal. Inom projektets ram kommer vi att ordna inspirationsföreläsningar, workshops, utbildningspaket och mycket annat. Vill du ha mer information om projektet eller ge oss dina synpunkter är du välkommen att kontakta mig!

Projektledare Camilla Karlsson

Projektledare Camilla Karlsson

Camilla Karlsson
Projektledare och kostekonom
Telefon: 021-39 20 22
e-post:  smak@vasteras.se

Följ gärna projektet SMAK på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Projektet SMAK har uppmärksammats i media under våren.

Länk till reportage om SMAK på SvT Västmanland 22 januari 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till inslag om SMAK i Sveriges radio P4 Västmanland 5 juni 2017länk till annan webbplats

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • God tillgång till dricksvatten i Västerås

    Du kanske har hört, läst eller sett att det just nu råder brist på grundvatten i stora delar av Sverige. I många samhällen används grundvatten för att förse hushållen med dricksvatten. Men i Västerås använder vi oss av Mälaren som vattentäkt. Det innebär att vi tar vatten från Mälaren, renar det och...

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?