Logotyp
Visa sökformulär

Aktiviteter, verksamhet för äldre

Vill du träffa andra människor i vardagen? Vill du ha en intressant hobby? Västerås stad har både dagverksamhet med vardagliga aktiviteter och mötesplatser med aktivitetsprogram.

Om aktiviteter för äldre

Äldre kvinna ler, sedd i profil.

Social dagverksamhet

Social dagverksamhet ger dig som bor kvar hemma en möjlighet att delta i vardagliga aktiviteter tillsammans med andra. Det är ofta ett komplement till anhörigas och vårdens vård och omsorg. Du kan till exempel läsa tidningen, spela spel, baka eller bara umgås med andra människor. Dagverksamheten säljer även lunch och fika. Kontakta dagverksamheten före besöket.

Det finns en social dagverksamhet i Västerås, på Herrgärdets servicehus, Knutsgatan 2D.
Läs mer om social dagverksamhetPDF

Mötesplatser

Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer. De ordnar aktiviteter för alla intresserade, till exempel hobbyaktiviteter, gymnastik, underhållning och olika kurser. Du kan också ta en kopp kaffe, läsa tidningen och umgås med nya och gamla vänner. Det finns även dator med internet som personalen kan visa hur du använder. Om du saknar någon typ av aktivitet kan du själv komma med förslag. På mötesplatserna kan även närstående som vårdar äldre träffa andra i samma situation.

Läs mer om mötesplatser

För vem

Vem kan delta?

Alla äldre i kommunen är välkomna. Du behöver inget biståndsbeslut för att besöka verksamheterna.

Så här gör du

Hur går det till?

Det finns en social dagverksamhet i Västerås, på Herrgärdets servicehus, Knutsgatan 2D. Dagverksamheten har öppet alla vardagar mellan klockan 9.00-16.00. Kontakta mötesplatsen för mer information innan besöket.

Hälsans hus
Herrgärdets servicehus
Knutsgatan 2D
Telefon: 021-39 03 06

Vad kostar det?

Dagverksamheten kostar ingenting, men om du vill äta lunch eller fika får du betala för det. Även på mötesplatserna är de flesta aktiviteterna gratis. I mötesplatsernas egna månadsprogram kan du se vad som gäller för varje aktivitet.

Det här händer i Västerås

 • Välkommen till Hälsans hus!

  Inspiration till hälsa - en temadag på Hälsans Hus den 20 september för dig som är 65+ och bor i Västerås.

 • Västerås i vitt

  Vi fortsätter fjolårets publiksuccé med en ny upplaga av Västerås i vitt.

Nytt i Västerås

 • Varning för oseriösa hantverkare

  Under våren och sommaren dyker det upp oseriösa hantverkare som erbjuder sina tjänster. De kan söka upp dig i ditt hem och erbjuda tjänster, men ofta blir arbetet dåligt gjort eller priset inte det ni kom överens om.

 • Västerås är Sveriges eHälsokommun 2017

  Utmärkelsen delades ut på Vitalis-mässans invigning i Göteborg den 25 april. Den delas ut till en kommun som använder digitaliseringens möjligheter som en viktig kraft i sin verksamhetsutveckling inom vård och omsorg.

Bra länkar

Verksamhetskarta

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?