Logotyp
Visa sökformulär

Aktiviteter, verksamhet för äldre

Vill du träffa andra människor i vardagen? Vill du ha en intressant hobby? Västerås stad har både dagverksamhet med vardagliga aktiviteter och mötesplatser med aktivitetsprogram.

Om aktiviteter för äldre

Social dagverksamhet

Social dagverksamhet ger dig som bor kvar hemma en möjlighet att delta i vardagliga aktiviteter tillsammans med andra. Det är ofta ett komplement till anhörigas och vårdens vård och omsorg. Du kan till exempel läsa tidningen, spela spel, baka eller bara umgås med andra människor. Dagverksamheten säljer även lunch och fika. Kontakta dagverksamheten före besöket.

Det finns en social dagverksamhet i Västerås, på Herrgärdets servicehus, Knutsgatan 2D.
Läs mer om social dagverksamhetPDF

Mötesplatser

Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer. De ordnar aktiviteter för alla intresserade, till exempel hobbyaktiviteter, gymnastik, underhållning och olika kurser. Du kan också ta en kopp kaffe, läsa tidningen och umgås med nya och gamla vänner. Det finns även dator med internet som personalen kan visa hur du använder. Om du saknar någon typ av aktivitet kan du själv komma med förslag. På mötesplatserna kan även närstående som vårdar äldre träffa andra i samma situation.

Läs mer om mötesplatser

Äldre kvinna ler, sedd i profil.
För vem

Vem kan delta?

Alla äldre i kommunen är välkomna. Du behöver inget biståndsbeslut för att besöka verksamheterna.

Så här gör du

Hur går det till?

Det finns en social dagverksamhet i Västerås, på Herrgärdets servicehus, Knutsgatan 2D. Dagverksamheten har öppet alla vardagar mellan klockan 9.00-16.00. Kontakta mötesplatsen för mer information innan besöket.

Hälsans hus
Herrgärdets servicehus
Knutsgatan 2D
Telefon: 021-39 03 06

Vad kostar det?

Dagverksamheten kostar ingenting, men om du vill äta lunch eller fika får du betala för det. Även på mötesplatserna är de flesta aktiviteterna gratis. I mötesplatsernas egna månadsprogram kan du se vad som gäller för varje aktivitet.

Bra länkar

Verksamhetskarta

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Fakta och information från Västerås stad Vård och Omsorg

    Med anledning av den senaste tidens medierapportering kring en av våra verksamheter vill vi förklara hur vi arbetar med kvalitetssäkring inom vård och omsorg samt vad som gäller kring sekretessen inom vårt verksamhetsområde.

  • Park(ing) day

    Två parkeringsplatser blev en tillfällig fickparkerad park vid Stora Torget. Det är Västerås stads sätt att uppmärksamma den internationella Park(ing) day fredagen den 15 september.   

  • Familjejuridik för anhöriga

    Nu kan du som vårdar eller hjälper en närstående få mer kunskap om de vanligaste frågorna inom familjejuridiken. Kanske funderar du på saker som arv och testamente men det blir inte riktigt av att ta reda på vad som gäller. Du kan ändra på det genom att anmäla dig till en kunskapsserie med två träff...

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?