Logotyp
Visa sökformulär

Ledig mark

Här finns information om ledig näringslivsmark i Västerås och i våra grannkommuner Eskilstuna, Enköping och Strängnäs.

Karta över ledig mark

På Mälardalskartan hittar du information om ledig näringslivsmark och detaljplaner för Västerås och för våra grannkommuner. Här ser du våra samhällsbyggnadsprojekt, etableringsområden och markanvisningar.

Mälardalskartan är ett samarbete mellan de fyra mälarstäderna Västerås, Eskilstuna, Enköping och Strängnäs. Vi samarbetar för att underlätta företagsetableringar, förbättra kommunikationer,skapa attraktiva boenden och ta hand om vår gemensamma resurs Mälaren. Klicka på länken nedan så kommer du till Mälardalskartan.

Mälardalskartan - ett samarbete mellan fyra mälarstäderlänk till annan webbplats

Markanvisade projekt

Staden välkomnar att byggherrar själva är aktiva och kommer med projektidéer. När vi i kommunen har markområden som ska bebyggas arrangeras ibland markanvisningar. Har du en idé till ett markområde, kan du också bli tilldelad mark. Du kan på så sätt få möjlighet till en direktanvisning.

Din ansökan

  • ska vara skriftlig, men kan vara enkel
  • det ska finnas med en karta som visar platsen
  • en beskrivning av volymer
  • hur planeringen att lösa parkering och angöring med mera ser ut
  • ansökan ska vara anpassad efter projektets art och platsens förutsättningar

Det finns ingen mall hur en ansökan ska se ut. Kontakta gärna fastighetskontoret tidigt, innan du har lagt ner för mycket arbete. Du kan alltid komplettera ansökan i efterhand.

Mer information om hur du ska göra för att lämna in en ansökan och få en direktanvisning kan du läsa mer om på sidan som heter Markanvisning. Klicka på länken Markanvisning för att komma till sidan.

Markanvisninglänk till annan webbplats

Kontakt när det gäller lediga tomter för näringslivet tas antingen direkt med fastighetskontoret i Västerås stad eller förmedlas genom Näringsliv Västerås.


Kontakta oss

Fastighetskontoret

Stadshuset

021-39 12 65, telefontid mellan kl 9-12 och 13-15.

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Up UF från Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola vann Alumninästet

    I december fick alla UF-företag i Västmanland inbjudan att delta i den nya tävlingen Alumninästet som anordnas av Ung Företagsamhet. Fem UF-företag från olika delar av länet gick till final. Förra veckan avgjordes finalen där Up UF, från Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola tog hem första pris på ...

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?