Logotyp
Visa sökformulär

Praktik och arbetsträning

För vem

För vem?

För att få göra praktik eller få utbildning via AMA Arbetsmarknad måste du först ta kontakt med Arbetsförmedlingen eller Västerås stads socialkontor, ekonomi.

Till Arbetsförmedlingens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kontakta oss

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med alla dina kommunala frågor.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00

Vad innebär det?

Praktik innebär att du provar på att arbeta på en arbetsplats för att få yrkesorientering, yrkespraktik, arbetslivserfarenhet eller för att behålla och stärka din yrkeskompetens. Du kan också få praktik under handledning för att förbereda dig inför att starta en näringsverksamhet. Arbetsträning är en metod för dig som har varit sjukskriven eller borta av annat skäl en längre tid från arbetslivet att få hjälp att komma tillbaka. Du får arbetsträna upp till tre månader på din vanliga arbetsplats. Försäkringskassan kan betala ut ersättning för rehabilitering.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

elever som arbetar med en bilmotor

I Västerås finns det flera möjligheter till praktik av olika slag och arbetsträning. Staden samverkar också med olika arbetsgivare för att erbjuda praktikplatser och arbetsträning. AMA Arbetsmarknad, som är Västerås specialenhet för arbetsmarknadsfrågor, erbjuder både praktikplatser och möjligheter till arbetsträning. Du kan få pröva på att arbeta inom en rad olika branscher och verksamheter, som bygg, måleri, bageri, skogsarbete, parkskötssel och mycket annat.

Läs mer på AMA Arbetsmarknads egen webbplatslänk till annan webbplats

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?