Logotyp
Visa sökformulär

Praktik och arbetsträning

I Västerås finns det flera möjligheter till praktik och arbetsträning av olika slag. Du kan få pröva på att arbeta inom en rad olika branscher och verksamheter, som bygg, måleri, bageri, skogsarbete, parkskötsel och mycket annat.

För vem

För vem?

För dig som är arbetslös finns möjligheten att göra praktik eller få utbildning via AMA Arbetsmarknad. Börja med att ta kontakt med Arbetsförmedlingen eller Västerås stads socialkontor, ekonomi.

Till Arbetsförmedlingens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kontakta oss

Socialkontor ekonomi

Du kan få råd, stöd och bistånd vid ekonomiska svårigheter

Besöksadress: Stora gatan 58

Postadress: Västerås stad Socialkontor ekonomi 721 87 Västerås

Telefon: 021- 39 37 68, måndag - fredag 8.00-12.00, vid nya ärenden.  Vid frågor som rör ditt ärende kontakta din handläggare.

Vad innebär det?

Praktik innebär att du provar på att arbeta på en arbetsplats för att få yrkesorientering, yrkespraktik, arbetslivserfarenhet eller för att behålla och stärka din yrkeskompetens. Du kan också få praktik under handledning för att förbereda dig inför att starta en näringsverksamhet. Arbetsträning är en metod för dig som har varit sjukskriven eller borta av annat skäl en längre tid från arbetslivet att få hjälp att komma tillbaka. Du får arbetsträna upp till tre månader på din vanliga arbetsplats. Försäkringskassan kan betala ut ersättning för rehabilitering.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

elever som arbetar med en bilmotor

I Västerås finns det flera möjligheter till praktik och arbetsträning av olika slag. AMA Arbetsmarknad är Västerås stads specialenhet för arbetsmarknadsfrågor och erbjuder både praktikplatser och möjligheter till arbetsträning. Staden samverkar också med andra arbetsgivare. Du kan få pröva på att arbeta inom en rad olika branscher och verksamheter, som bygg, måleri, bageri, skogsarbete, parkskötsel och mycket annat.

Läs mer på AMA Arbetsmarknads egen webbplatslänk till annan webbplats

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?