Logotyp
Visa sökformulär

Lediga jobb i Västerås stad


Välkommen till Västerås stad. Här får du möjlighet att jobba med det viktigaste. Som medarbetare hos oss får du vara med och bygga samhället och få en hel stad att fungera.


Här hittar du alla lediga jobb inom Västerås stad

Så här gör du

Så här ansöker du

 • Klicka på det jobb du vill söka så hittar du en beskrivning av tjänsten och en länk för elektronisk ansökan. Du som inte har möjlighet att ansöka elektroniskt kan skicka in din ansökan via brev. Märk din ansökan med referenskod och skicka med ditt CV.
  HR-center
  Västerås stad
  721 87 Västerås
 • För att vi ska kunna göra ett så rättvist urval som möjligt är det viktigt att du svarar på de enkätfrågor som ingår i den elektroniska ansökan.
 • Västerås stad kommer att behandla dina personuppgifter enligt personuppgiftslagens bestämmelser. När du söker ett jobb hos oss registrerar du dig i offentliga jobbs databas. De uppgifter du lämnar är offentliga och måste därför efter en eventuell begäran enligt offentlighetsprincipen lämnas ut.

Är du intresserad av att arbeta som vikarie inom pedagogisk verksamhet, vård och omsorg eller i kök?

Barn- och utbildningsförvaltningen Vikarieförmedlingen samt Vård och Omsorgs Bemanningstjänst förmedlar vikarier till stadens verksamheter inom förskola, skola, vård och omsorg, öppenvård samt skol- och vårdkök. Om du är intresserad av att arbeta som vikarie inom någon av dessa verksamheter så är första steget att söka via någon av de aktuella annonserna som respektive verksamhet publicerar. Våra rekryteringskonsulter rekryterar löpande efter behov inom dessa verksamheter. Som vikarie erbjuds du en möjlighet att skaffa värdefulla erfarenheter inför framtiden!

Så här jobbar vi

Vad vi kan erbjuda dig

Västerås stad är Västmanlands största arbetsgivare. Vi strävar efter att ge våra medarbetare stora möjligheter att utvecklas inom vår organisation och i våra verksamheter. Vi är omkring 10 000 medarbetare inom cirka 100 olika yrken inom skola, vård, omsorg, kultur, teknik, ekonomi, fastighetsförvaltning och mycket mer. Vår uppgift är att erbjuda service och tjänster till Västerås invånare. Helt enkelt att få en hel stad att fungera. Vi omsätter cirka 7 miljarder kronor årligen och är Sveriges sjätte största kommun med 143 000 invånare.

 • Vi är med och bygger samhället
 • Vi jobbar med det viktigaste
 • Vi får en hel stad att fungera

Därför ska du börja jobba i Västerås stad

Samhällsbyggande

Vi är samhällsbyggare på riktigt! Som medarbetare hos oss är du med och skapar vårt samhälle, du är en del av en helhet för att få en stad att fungera väl och utvecklas vidare.

Meningsfullt

Det som är verklighetsförankrat är viktigt. Du får påverka nutid och framtid och göra skillnad i människors vardag. Du får jobba nära människor, ofta i dialog med kommunens invånare. Det innebär möten där du växer som människa. Du förväntas att leda och hantera förändring och effektivisering av det dagliga arbetet hos en öppen och pålitlig arbetsgivare där kvalitet är en viktig drivkraft.

Utvecklingsmöjligheter

Du får en arbetsgivare som vill något, är handlingskraftig och vågar prova nya vägar. Du får ett innehållsrikt arbete tillsammans med engagerade och mycket kompetenta medarbetare vilket ger goda förutsättningar att utvecklas inom ditt område och även inom andra områden. Här bygger du din kompetensbas snabbare och i högre grad än inom andra organisationer eller branscher, eftersom du tidigt kommer att få helhetsansvar.

Vi erbjuder även önskad tjänstgöringsgrad

Västerås stad arbetar för att alla tillsvidareanställda medarbetare ska få möjlighet att välja sin tjänstgöringsgrad. Det finns två viktiga anledningar till att önskad tjänstgöringsgrad införs. För det första: alla medarbetare ska ha möjlighet att kunna leva på sin lön. Högre tjänstgöringsgrad betyder högre inkomst och högre pension. För det andra: Västerås stad ska vara en attraktiv arbetsgivare. Heltidsarbete innebär ofta mer varierade arbetsuppgifter vilket gör att arbetssituationen och arbetsmiljön upplevs bättre. Att erbjuda möjlighet till anställningar på heltid bidrar till att vara attraktiv. Det finns även möjlighet att gå ner i tjänstgöringsgrad, ett beslut som gäller ett år i taget.

Här kan du läsa mer om önskad tjänstgöringsgrad.PDF

Kontakt

Kontakta oss

HR-center

Hanterar frågor om rekrytering

Postadress:
HR-center
Västerås stad
721 87 Västerås

Besöksadress: Munkgatan 9A

Telefonnummer till växel:  021-39 00 00

Barn- och utbildningsförvaltningen

Vikarieförmedlingen inom barn- och utbildningsförvaltningen förmedlar vikarier inom förskola, skola och skolrestaurang.

Telefontider: klockan 6.30-16.00, lunchstängt klockan 12.00-13.00

Telefonnummer: 021-39 18 50

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.

Vård och Omsorg

Vård och Omsorg förmedlar vikarier inom vård, omsorg och öppenvård.

Kontakt

Relaterade dokument

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?