Logotyp
Visa sökformulär

Nya Lögarängsbadet

Så här jobbar vi

Detta händer just nu i projektet

Tre konstnärer får skissuppdrag för konstverk på badets innertak

Av 72 intresserade har juryn valt ut Catrin Andersson, Michael Johansson och Magnus Thierfelder för ett parallellt skissuppdrag för nytt konstverk. Skissuppdraget kommer pågå under våren och vilket av de tre förslagen som går vidare till genomförande beslutas formellt av Kulturnämnden längre fram i vår.

Här kan du läsa mer om den konstnärliga gestaltningen

I november började vi sanera marken

Den 15 november började vi sanera förorenad mark på området där det nya badet ska byggas. I samband med detta och inför den kommande byggnationen stänger vi av gång- och cykelvägen som går på insidan av den "lagun" som finns på baksidan av badet. Vägen kommer att vara avstängd fram till maj 2018. Det går fortfarande bra att promenera och cykla förbi Lögarägen genom att istället ta vägen över den bro som går över lagunens mynning.

Partneringavtal skrivet för det nya badhuset

Under våren 2016 har vi arbetat med byggnadsprogrammet för badet. Vi har beslutat hur byggnaden ska se ut invändigt och utvändigt. I september tecknade  Västerås Stad och NCC partneringavtal för nya Lögarängsbadet. Partnering är en strukturerad samarbetsform i byggbranschen. Genom partnering tar man tillvara allas kompetens tidigt i projektet och kan därmed spara tid och kostnader.
Det första spadtaget kommer att tas i slutet av 2016.

Beslut om att bygga nytt bad togs 2014

I april 2014 tog kommunstyrelsen tog beslut om att bygga ett nytt Lögarängsbad. Det är en gedigen badutredning, gjord 2013, som ligger till grund för beslutet. Det är kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen, fastighetskontoret och flera andra förvaltningar som jobbar med projektet. Under 2015 arbetade vi fram funktions- och lokalprogrammet för badet. Det betyder att vi utredde och beslutade vilka funktioner som skall finnas inuti badet. Om du vill läsa ett sammandrag av funktions- och lokalprogrammet så finner du det som pdf-fil i dokumentlistan här nedanför.

Så här gör du

Frågor och svar

Har du frågor om nya Lögarängsbadet? Då ska du läsa våra vanliga frågor och svar. Du är också välkommen att kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ned på denna sida där du enkelt kan skicka din fråga via e-post.

För vem

Kika in i det nya badhuset 

Vill du veta mer om vad som kommer att finnas inne i badet? Då kan du titta på den här filmen och ta dig en rundtur!länk till annan webbplats 
Det nya Lögarängsbadet kommer att byggas väster om det nuvarande badet, på det som kallas för Malmbacken. Det kommer att ha långsidan mot Mälaren och får en underbar utsikt över Mälarens vatten. Det nuvarande badhuset kommer att vara öppet tills det nya är färdigt i början av 2019.

Här kan du läsa mer om vad som kommer att finnas i varje bassängrum. Klicka på respektive hand för att få upp informationen.

Bild på nya lögarängsbadet

Ett badhus för dig

På nya Lögarängsbadet får alla möjlighet att utveckla sin vattenvana utifrån egna förutsättningar. På badet kommer man att kunna motionssimma, träna, tävla och inte minst umgås och ha roligt tillsammans. Här kommer all skolundervisning och simträning att ske och föreningslivet kommer att finnas här. Badhuset kommer att dimensioneras för att arrangera SM på kort bana.

Kontakt

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.

Stefan Brandberg

Idrottschef med övergripande ansvar för idrottsfrågor i staden. Huvudansvarig för Rocklundaområdet, idrottshallar och fotbollsanläggningar samt för utvecklingsprojekt inom anläggningsområdet.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefon: 021-39 15 12

Hans Stergel (C)

1:e vice ordförande i kommunfullmäktige, ordförande i Nämnden för idrott och friluftsliv, 1:e vice ordförande i styrelsen för proAros

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 076-200 79 20

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Dags för Gå och cykla till jobbet

    Nu är det dags för årets upplaga av Gå och cykla till jobbet! Som vanligt finns det fina priser att vinna både individuellt och i lag. Kom till kampanjstarten i Kopparlunden den 24 april kl 15-18. Anmäl din arbetsplats på www.cyklatilljobbet.com

  • Första spadtaget för p-huset Däcket

    Med ett ordentligt tag med en grävmaskin tog Jazmin Pettersson, ordförande i det kommunala parkeringsbolaget det första spadtaget för Västerås stads nya parkeringshus på Öster Mälarstrand.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?