Logotyp

Press- och informationsmaterial

Här hittar du presskontakter, bilder och logotyper för nedladdning samt övrig pressinformation.

Västerås stads logotype, en vapensköld, med texten "Västerås stad" under

Grafisk profil

I Västerås stad har vi en gemensam grafisk profil för att du som invånare lätt ska kunna avgöra om det är kommunen som står bakom informationen du får. När du ser vapenskölden tillsammans med texten Västerås stad vet du att verksamheten tillhör kommunen och att informationen kommer från oss.
Ladda ner högupplöst bild av Västerås stads stadsvapen.länk till annan webbplats
Logotypens form får inte ändras på något sätt.

Pressmeddelanden

Alla Västerås stads pressmeddelanden hittar du i vårt pressrum på MyNewsdesk.
Länk till Västerås stad på MyNewsdesklänk till annan webbplats

Bilder

Du får använda Västerås stads bilder som illustrationer till tidningsartiklar, på icke kommersiella webbplatser och i konferensprogram. Bilderna får inte användas i reklam eller andra kommersiella sammanhang. Bilderna får inte säljas vidare.

När du använder bilder på politiker, kommunalråd och oppositionsråd ange fotograf Pia Nordlander, bildN. När du använder bilder på ledande tjänstemän ange fotograf Pia Lindhe Rudolf, Västerås stad.

När du använder bilder från Västerås ange foto Västerås stad.

Du hittar alla Västerås stads pressbilder i vårt pressrum på MyNewsdesk. Bilder på förtroendevalda politiker och ledande tjänstemän är högupplösta och lämpar sig för tryck. Det finns även högupplösta bilder från staden Västerås.
Bilder på politiker i Västerås stadlänk till annan webbplats
Bilder på kommunalråd och oppositionsrådlänk till annan webbplats
Bilder på Västerås stads ledande tjänstemänlänk till annan webbplats
Bilder från Västeråslänk till annan webbplats

Bilder från Stadsarkivet

Bilder på bland annat äldre stadsmiljöer går att få från Stadsarkivet via bildbanken nedan. Vid användning av dessa bilder ange bildkälla: Västerås stadsarkiv, samt respektive fotografs namn.

Länk till Stadsarkivets digitala bildbanklänk till annan webbplats

Mitt Västerås - Västerås stads gemensamma app

Mitt Västerås är Västerås stads app där du kan ta del av våra mest efterfrågade tjänster och även hitta bra sätt att komma i kontakt med oss på det sätt som du vill. Appen laddas ner via någon av appbutikerna, som App store, Google play eller Windows store. Sök på Mitt Västerås. Appen fungerar på operativsystemen iOS, Android och Windows phone. I appen hittar du bland annat lediga jobb, läsårstider, jämför service, e-förslag, e-tjänsten vigsel och felanmälan gata.

Västerås stads vision heter Västerås 2026 – staden utan gränser
Läs mer om visionen

Läs tidningen Ny i stan 2016-2017 – tidningen som delas ut till alla nya västeråsarePDF

Läs broschyren Västerås stadshus – i samklang med tidenPDF

Read the booklet Västerås town hall - in keeping with the timesPDF

Frågor och svar om utvecklingsarbetet på Bäckby

Delar av bostadsområdet Bäckby har varit uppmärksammat bland annat i media den senaste tiden. Vi har därför skapat ett dokument med frågor och svar gällande vårt arbete på Bäckby. Västerås stad arbetar kontinuerligt med strategiskt förebyggande arbete och aktiva insatser för att skapa goda förutsättningar och hållbara möjligheter för alla att trivas och känna sig trygga i stadens bostadsområden. På Bäckby har vi identifierat att situationen är sådan att vi behöver göra en extra insats.

Här hittar du frågorna och svaren gällande utvecklingsarbetet på Bäckby.PDF

Angående postlistor:

På grund av att vi byter datasystem för ärendehantering kan vi för tillfället inte ladda upp postlistor här. Hör av dig till registrator på Stadsledningskontoret via 021-39 00 00 om du vill begära ut postlistor.

Jonas Tronêt

Kommunikationsstrateg Stadsledningskontoret