Logotyp
Visa sökformulär

Stadsdelsanalys för Viksäng

Just nu arbetar vi i staden för att ta ett samlat grepp kring den fysiska miljön inom stadsdelen Viksäng. Det är en fortsättning på arbetet kring social hållbarhet.

Flygbild över staden med olika områden uppmärkta

Dina åsikter spelar roll

Vi haft ett möte med fokus på be­byggelse, kultur­värden och ute­miljö. Resultatet kommer att an­vändas som en del av under­laget för fortsatt planering och ut­veckling av stadsdelen Viksäng.

Dialogkartan visar synpunkter

På kartan kan du läsa om de synpunkter som har kommit in. Det går inte längre att lägga till nya synpunkter. Sammanfattningen av alla åsikter som kommit till oss hittar du här på sidan i sammanfattningsdokumentet.

Länk till dialogkartan.länk till annan webbplats

Kartbild som illustrerar dialogkartan över Viksäng

Dialogen är viktig i analysen

Dialogen är en viktig del av under­laget för stads­dels­analysen. Syftet med hela projektet är att

 • ta fram ett väl för­ankrat under­lag för fortsatt planering och ut­veckling i stads­delen.
 • genom dialog med invånare ge möjlighet för fortsatt ut­veckling av stads­delen, där be­fintliga värden bibe­hålls och ut­vecklas.
 • vara en del i metod­ut­vecklingen för ett samman­hållet arbete där den fysiska miljöns ut­veckling är en del i att stärka den sociala håll­barheten i stads­delen.

Här kan du ta del av en Pdf som är en sammanfattningen av invånardialogen.PDF

Har du frågor eller vill du ha mer in­formation om arbetet med stads­dels­analysen? Kontakta med planarkitekt Marie Malmström på telefon 021-39 31 28 eller e-post marie.malmstrom[a]vasteras.se.

Vill du veta mer om arbetet med Social håll­barhet på Viksäng? Kontakta med process­ledare Team Social hållbarhet Mariana Hede på telefon 021-39 27 56 eller e-post mariana.hede[a]vasteras.se.

Kontakta oss

Marie Malmström

Planarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen

Telefon 021-39 31 28

Det här händer i Västerås

 • Temakväll i Hökåsen: Producera din egen solel

  Att installera solceller på en villa är i dag enkelt och lönsamt. Välkommen till en temakväll om solel arrangerad av energi- och klimatrådgivningen i Västerås stad. Vår bedömning är att husen i Hökåsen har goda förutsättningar för att kunna producera egen solel. Under temakvällen får du information ...

 • Besök solparken och lär dig om solel

  Vill du också besöka den stora solparken mellan Västerås och Enköping som ligger längs med E18? Energi- och klimatrådgivarna från Västerås stad och Hallstahammar bjuder in till studiebesök.

Nytt i Västerås

 • Familjen Kohnic får sitt drömhus i Gäddeholm

  Vid 07-tiden på tisdagsmorgonen kom lastbilen med huset i olika paket. En lyftkran lyfte av dem och de olika delarna byggdes ihop som en jättelik byggsats. På eftermiddagen stod huset på plats, taket var täckt och el och vatten inkopplat. Om en månad kan familjen Kohnic som första familj flytta in i...

 • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

  Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

 • Krisstöd i samband med branden på Önsta-Gryta

  Under torsdagen brann det i ett flerbostadshus på Näckrosvägen på Önsta-Gryta. Vi har öppnat krisstödstelefon som du som är drabbad kan ringa till. Ring om du behöver samtalsstöd eller har frågor till Västerås stad. Telefonnummer: 021-39 90 00 mellan kl. 08.00-22.00.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?