Logotyp
Visa sökformulär

Sök utbildning

Kursstarterna är preliminära och startar under förutsättning att det finns tillräckligt många som söker kursen.

Så här gör du

Så här gör du en ansökan

Om det är första gången du söker en vuxenutbildning i Västerås behöver du skapa ett studerandekonto.

Om du har ett studerandekonto loggar du in och gör din ansökan.

Glöm inte att bifoga dina betyg elektroniskt.

När din ansökan kommit in kontrollerar vi att du är behörig för de kurser du sökt.

Vi gör sedan ett urval av de ansökningar som kommit in.

Information och handlingar som lämnas in efter sista ansökningsdag tas inte med i beslutet.

Du kan följa din ansökan på din sida på studerandekontot.

Du som blir antagen till en utbildning får ett antagningsbesked från skolan och blir kallad till information före kursstart.

Du som får avslag på din ansökan får ett brev från oss. Har du sökt flera kurser behöver det inte innebära att avslaget gäller samtliga kurser.

Du behöver ha en e-postadress för att skapa ett studerandekonto. Du väljer själv ditt lösenord till kontot.

Du ansvarar för att uppgifterna i ansökan och inlämnade handlingar är korrekta. Tänk på att ansökan ska vara komplett sista ansökningsdagen.

Om ansökan

Bor du i en annan kommun?

Om du är folkbokförd i annan kommun än Västerås ska du skicka din ansökan till din hemkommun. Hemkommunen måste godkänna kurserna du sökt. Utan ett godkännande från din hemkommun kan din ansökan inte behandlas.

Tänk på att din kommun behöver tid för att behandla ansökan innan den skickas till oss. Ansökan måste vara hos oss senast sista ansökningsdag.

Stöd och hjälpmedel

Du som har läs- och skrivsvårigheter eller matematiksvårigheter kan få hjälp att komma vidare med dina studier. Du kan göra en kartläggning hos Öppen dörr på Frimanska vuxenutbildning. Om kartläggningen visar att du har svårigheter får du ett intyg som ger dig rätt till kompensatoriska hjälpmedel.

Boka tid för kartläggningssamtallänk till annan webbplats

Du kan få möjlighet att låna hörselhjälpmedel. Det gäller dig som studerar inom kommunal vuxenutbildning i Västerås och är folkbokförd i Västerås kommun. Du lånar hörselhjälpmedel hos hörselvårdsavdelningen på Region Västmanland.

Ansökan om hörselhjälpmedellänk till annan webbplats

Har du fått avslag på din ansökan?

Det finns regler för vem som har rätt till en kursplats om det finns fler sökande än antal platser på en kurs.

Du som har kort utbildning har störst rätt till kursplats om du behöver kursen för fortsatta studier eller yrkesverksamhet.

Du som har en examen från ett yrkesprogram i gymnasieskolan men som inte har uppnått grundläggande behörighet till högskolestudier har rätt att delta i kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå i syfte att uppnå högskolebehörighet.

Det här händer i Västerås

  • Temakväll i Hökåsen: Producera din egen solel

    Att installera solceller på en villa är i dag enkelt och lönsamt. Välkommen till en temakväll om solel arrangerad av energi- och klimatrådgivningen i Västerås stad. Vår bedömning är att husen i Hökåsen har goda förutsättningar för att kunna producera egen solel. Under temakvällen får du information ...

Nytt i Västerås

  • Nya regler för vissa bygglovbefriade åtgärder

    Den 1 juli infördes ett antal nya regler när det gäller om bygglov krävs eller inte. Det handlar främst om bygglovbefrielse vid en- och tvåbostadshus. Oavsett om en åtgärd inte kräver lov kan det krävas anmälan och startbesked innan du får börja. Ta därför i god tid reda på vad som gäller innan du b...

  • Nominera er favorit till vårt elitidrottsstipendium

    Västerås stad ger varje år stipendier till en eller flera elitidrottare. Idrottaren ska vara från Västerås. Syftet är att idrottaren ska kunna utvecklas ännu mer inom sin idrott. Det kan vara träningsmässigt eller tävlingsmässigt.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?