Logotyp
Visa sökformulär

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna är en mötesplats för dig mellan 13-18 år. Vi erbjuder idrott och andra aktiviteter och vi lagar och serverar mat och fika. Du kan också spela biljard och bordtennis, lyssna på musik eller bara umgås med kompisar.

Bra länkar

Fritidsgårdar i Västerås

Har du svårt att använda kartan? Vi arbetar för att göra kartorna ännu bättre. Använd gärna vår karttjänst för att hitta under tiden.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Om fritidsgårdar

Fritidsgården Kanonen Viksäng 6

I Västerås finns det 16 fritidsgårdar. Här kan du till exempel spela biljard och bordtennis, lyssna på musik eller bara umgås med kompisar. Elektronik och data är andra ämnen som lockar. På många gårdar finns både tjej- och killgrupper. En kafégrupp är vanlig, liksom grupper för idrott, hantverk, drama och utflykter. Öppettiderna varierar.

Läs mer på Fripunkt fritidsgårdarnas egen webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer på Fritidsforums webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors webbplatslänk till annan webbplats

För vem

Något för alla?

Fritidsgårdarna i Västerås vänder sig till dig som är mellan 13 och 18 år. Gårdarna är några av de viktigaste mötesplatserna för unga. Här kan du och dina vänner mötas och träffa andra vuxna än föräldrar och lärare. Fritidsgården är en arena där du kan få tillfälle att pröva nya aktiviteter, få kulturupplevelser och ägna dig åt eget skapande.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

I Västerås finns det 14 kommunala fritidsgårdar samt två som drivs i enskild regi av kooperativ. Du får lära dig att arrangera kultur- och fritidsaktiviteter av skilda slag. Du får också lära dig att ta ansvar. Jämställdhet och demokrati vävs naturligt in i en mångfald av verksamhetsformer. Verksamheten är givetvis drogfri.

För att kunna erbjuda en verksamhet av hög kvalitet samarbetar fritidsgårdarna med exempelvis föreningar, skolor och andra i närmiljön. Dessutom samverkar stadens olika fritidsgårdar med varandra. Målet är att alla ungdomar ska hitta meningsfulla aktiviteter utifrån sina egna intressen.

Vill du veta mer om fritidsgårdarna i Västerås och om deras verksamhet kontakta respektive gård.

Kontakt

Kontakta oss

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa men klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?